top of page

Over Joalien

Het beroep diëtist

Het beroep diëtist is wettelijk beschermd. Alleen professionals met een afgeronde HBO-opleiding `Voeding en Diëtetiek` mogen deze titel gebruiken. Een diëtist is deskundig om te adviseren over voeding bij gezondheid en ziekte. Als diëtist heb ik veel kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functies van voedingsstoffen voor het lichaam. Daarnaast heeft een diëtist veel medische kennis. Zo kunnen voedings/dieetadviezen gegeven worden om klachten te verminderen of te voorkomen, om het risico op ziektes of aandoeningen te verlagen of om problemen (samenhangend met voeding) op te lossen. De diëtist geeft dus adviezen bij alle gezondheidsproblemen die met voeding te maken hebben en geeft antwoorden op alle vragen over voeding.

Opleiding en ervaring
Na het VWO heb ik de HBO-opleiding `Voeding en Diëtetiek` gevolgd en met succes afgerond in 1995.
Hierna heb ik gewerkt in diverse ziekenhuizen, voor de thuiszorg en bij een voedingsadviesbureau.

Mijn praktijk
Mijn diëtistenpraktijk is in 2006 geopend in een sportstudio. In 2008 is mijn praktijk verhuisd naar BouwSports. Vanaf 2015 heb ik praktijk in een nieuwe, zelfstandige praktijkruimte. Vanaf 2019 biedt de praktijk naast individuele dieetadvisering ook dieetcoaching in kleine groepen.

Kwaliteit

Ik ben Kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit betekent dat ik regelmatig bijscholingen volg en op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Bekijk voor meer informatie de site www.kwaliteitsregisterparamedici.nl.

FleGel logo

Als diëtist ben ik aangesloten bij de Veluwse diëtistengroep en paramedische zorggroep Flegel.

bottom of page